Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor pdf oku indir

tarafından
68
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor pdf oku indir

Senin bilgeliğin bizim yaşamımızı etkiliyor.
 
Fikirlerini samimi olarak açıklamaktan kaçınmayan, genel geçer hiçbir şeyi umursamadan kendi doğrularını arayan ve söyleyen gerçek bir fikir insanı arıyorsanız, Türkiye’deki ender örneklerinden biri Celâl Şengör’dür.
 
Bilimsel eleştiriye açıklığıyla, her ne kadar ilk bakışta bana Heidegger’i anımsatan politik duruşuyla bir “demokrat” gibi görünmese de aslında o bir bilgi demokratıdır ve eleştirel düşüncenin önemini tüm Türkiye’ye en iyi anlatan ve öğreten kişidir.
 
Bugün elinize aldığınız bu kitap, Türkiye’nin yetiştirdiği çok yönlü ve nadide bir âlimle, bizim Karl Popper’imizle yapılmış enfes bir nehir söyleşidir. Okuyacağınız sohbet, bir bilim ve bilgi insanının çocukluktan itibaren nasıl adım adım geliştiğini ve nasıl evrildiğini anlatan bir özet, bir yolculuk öyküsüdür. 
 
Şen ve neşeli görünüşünün arkasında büyük bir ciddiyet saklayan, kendisine yapılan her türlü eleştiriyi kucaklarken bilime yapılan saygısızlığa büyük öfke duyan bir bilim insanı olarak tanıdığım Celâl Şengör’ün dediği gibi, başkalarının cehaleti nasıl bizim yaşamımızı etkiliyorsa Celâl’in bilgeliği de bizim yaşamımızı olumlu yönde etkilemiştir ve etkileyemeye devam edecektir.
 
Bu kitap da muhtemelen bu etkinin halkalarından biri olacaktır.
 
Fatih Altaylı
 

Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor isimli 260 sayfa yazılmış olan bu kitap ; A. M. Celal Şengör tarafından kaleme alınmış ve MASA KİTAP yayınevinin 01.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır. Sizler pdf olarak bu kitabı indirebilir, Kitabın özetini buradan okuyabilirsiniz.

Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor pdf oku indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.